Monday, 2 May 2016

Perabot Kayu Pallet Sungguh Cantik

Keunikan kayu palllet memang boleh memukau penggemar perabot kayu.Sungguh pun kayu pallet dulu hanya sebagai kayu yang tidak dipandang orang namun kini kayu ini telah menjadi bahan popular masa kini. Sebenarnya syarikat saya banyak menerima tempahan perabot moden tapi kali ini saya telah menerima tempahan pelanggan yang meminati perabot kayu pallet. Tetapi disebabkan kami ingin memenuhi permintaan pelanggan maka saya mengambil keputusan untuk menerima tempahan tersebut. Ramai yang beranggapan perabot kayu pallet ni perabot murahan tetapi ia sebenarnya adalah sebaliknya. Memang kayunya boleh dikatakan agak murah tetapi cara pembuatanya adalah agak lama dan rumit. Kerana ia memerlukan mencantum papan dan membuat kemasan yang agak lama dan kos upah menjadi agak timggi. Namun bagi pengemar perabot pallet ini ia tidak menjadi masalah besar.
Setelah perabot pallet ini siap maka saya pun terpegun dengan perabot ini. Memang cantik. Nak tengok perabot pallet yang saya buat? Disini saya belanja gambarnya.



13 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih atas sokongan tuan. Semoga tuan diberkati Allah

      Delete
  2. Replies
    1. Insaallah akan diadakan pada bulan oktober nanti. Nanti saya akan maklumkan. t.kasih

      Delete
    2. tuan nanti maklumkan ye.. sekarang dah bulan oktober.. :)

      Delete
  3. assalamualaikum tuan... maaf lari tajuk... saya baru berjinak jinak dalam mencuburi industri kabinet... dan saya ingin bertanya mengenai cara pemasangan pintu kabinet dapur 3g atau frame alauminium..adakah ianya pakai gam sahaja atau pakai skru...harap tuan dapat beri tunjuk ajar..sangat sangat memerlukan bantuan tuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta maaf , saya nak terangkan pun susah sebab panjang kaedahnya. Kalau saya adakan kursus boleh joint dan saya boleh terangkan. sebab panjang caranya.t.kasih

      Delete
  4. contohnya yang ni frame nak pasang macam mana boleh x tuan tunjuk ajar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak sukar saya nak terangkan kat sini.

      Delete
  5. Salam cikgu.. nak tanya kursus2 yg oada masa terdekat nie.. ada plan lg tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadang nak buat kursus bulan ni tapi ada jabatan yang minta kendalikan kurkus mereka.

      Delete